Web Analytics Made Easy - Statcounter

«شمس الدین شمس» روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: متاسفانه در انتخابات دوره چهارم؛ با ورود و سردمداری یک جریان و تشکل سیاسی تندرو به عرصه انتخابات صنفی و حرفه ای پرستاری با ایجاد فضای احساسی؛ قطبی سازی و سیاست زدگی و انشقاق و چند دستگی؛ عملاً سازمانی شکل دادند که به اذعان همه صاحبنظران باعث عقب افتادن عموم پرستاران از خواسته های بر حق صنفی و حرفه ای شان شد، به طوری که در این دوره حتی یک خط قانون درمجلس؛ یا یک جمله مصوبه در دولت و یا عملکرد مثبت دیگری؛ در حوزه پرستاری توسط نظام پرستاری به تصویب نرسیده است و وضعیت پرستاران امروز به شدت تنزل یافته تر از وضعیت ۴سال قبل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منتخب شورای عالی دوره چهارم سازمان نظام پرستاری با اشاره به عملکرد شورا در این دوره گفت: به دلیل طرح مباحث غیر فنی در جلسات شورا که هیچ عایدی جز تفرقه و پراکندگی برای پرستاران نداشت اینجانب بعد از شرکت در چند جلسه از دوره چهارم شورایعالی؛ دیگر نتوانستم در جلسات شرکت کنم.
این عضو هیات علمی پرستاری گفت: متاسفانه شاهدیم، در دوره پنجم هم همان ائتلاف سیاسی که سازمان را در دوره چهارم به یک تشکل سیاسی تنزل داده بود؛ دوباره در عرصه انتخابات نظام پرستاری ظاهر شده و همان شعارهای چهار سال قبل خود را بیان می کند ونمی دانم چرا اینگونه تشکلهای سیاسی؛ علیرغم بلوغ فکری پرستاران و با وجود این همه استاد؛ فارغ التحصیل دانشگاهی؛ نیروهای بالینی قوی و…ولی بازهم در رفتاری غیر حرفه ای، خود را قیم پرستاران می دانند؟
وی ادامه داد: از طرف دیگر اما، ما معتقدیم در این دوره افراد حاذق؛ دلسوز و صاحب نظر و اندیشه در همه نقاط کشور برای کاندیداتوری درشهرها ی خود حضور دارند و برای کاندیداتوری فعال شده اند. پیام این پرستاران و کاندیدا های غیر سیاسی و به دور از فضاهای جناحی وسیاست زدگی احساسی، اولاً این است که مرکز نشینان بویژه گروه‌های سیاسی برای ما و به جای ما برنامه ریزی نکنند. ثانیاً توانمندیهای خود را به پرستاران شهرهای خود عرضه کنند و مقدمات رای آوری یک هیات مدیره دموکراتیک حرفه ای - صنفی را فراهم کنند.

وی همچنین گفت: معتقد و امیدواریم که عموم پرستاران انتخاب کننده بتوانند در فضائی عقلانی؛ انتخاباتی آزاد و موفقی داشته باشند.
شمس افزود: امیدواریم با روی کار آمدن افراد توانمند غیر وابسته و صاحب نظر بتوانیم با اجماع برسر مصالح ومنافع عمومی و کشوری پرستاران و بویژه دغدغه های معیشتی آنها در فرصت باقیمانده از عمر مجلس که شبیه ترین نهاد به نظام پرستاری است و ماههای پایانی آن باماههای ابتدایی سازمان جدید همزمان می شود در همین امسال و در زمان تصویب قانون بودجه درمجلس؛ دوجمله قانون؛ اما مفید و راهگشا درحوزه «معیشت و رفاه پرستاران» برای گروه پرستاری همه بخش‌های دولتی و غیر دولتی را تصویب شود.

شمس گفت: تجربه ما نشان می‌دهد که ما در عمل ثابت کرده ایم که مسیر تصویب قانون را خیلی خوب می شناسیم و پرستاران ما که خسته از انواع درگیری‌ها می باشند؛ اکنون نیاز به برداشتن یک گام بلند درعرصه رفاه ومعیشت دارند و پیش نیاز آن؛ اتحاد بر سر انتخاب افراد کار بلد غیر وابسته به باند و جناح سیاسی است.

وی با اشاره به مشکلات ناشی از کمبود پرستار نیز گفت: فقط پیگیری تک بعدی این امر نباید ما را از لزوم ساماندهی وضعیت استخدامی نیروهای شرکتی (انواع شرکتها) و تبدیل وضعیت آنها غافل کند.

شمس تاکید کرد: بالاخره تاکی باید یک نیروی شرکتی؛ شرکتی بماند؟
وی گفت: تجربه های ارزشمند سال‌های متوالی ما؛ ارتباطات گسترده با مجلس و دولت؛ داشتن توان کارشناسی همراه با تسلط بر روش استفاده از مطالعات تطبیقی بین المللی پرستاری؛ تسلط به فنون مذاکره و آداب دیپلماسی اداری وابسته به مقتضیات زمان وشرایط و… از مشخصات ویژه دوستان صاحبنظر و توانمند ما در تمام نقاط کشور است.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۱۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان

رییس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه جایگاه پزشکان در کشور ما ریشه فرهنگی و تاریخی دارد و این جایگاه قابل خدشه‌دار شدن نخواهد بود، گفت: تامین نیروی تخصصی در بازه هفت ساله عملی نیست؛ سیاست‌گذاران باید نسبت به سیاست‌های تثبیت و تشویقی و انگیزه ماندگاری توجه کنند؛ در غیر این صورت

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نظام پزشکی، محمد رییس‌زاده در چهل و پنجمین کنگره جامعه جراحان ایران اظهار کرد: درباره جایگاه پزشک در ایران باید گفت زمانی که از نقش پزشک صحبت می‌کنیم، منظورمان تنها نقش درمانگر در بیمارستان و اتاق عمل نیست، بلکه طبیبان حافظان تار و پود سلامت مردم و جامعه هستند. جایگاه پزشکی در کشور و سرزمین ما با تار و پود سرزمین مان به شکل جدایی‌ناپذیر تنیده است.

وی با تاکید بر لزوم حفظ حرمت جامعه پزشکی افزود: جامعه پزشکی در نیم قرن اخیر رشد بسیار درخشان و زبان‌زدی داشته است و به قول استاد ایرج فاضل این درخت تنومند حسودان و دشمنانی هم دارد. حفط جایگاه، شأن و عظمت جایگاه پزشک نیازمند تلاش پیوسته و توجه عمیق همگان است. جامعه پزشکی باید متولی حفظ و حراست و شأن رشته خود باشد.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: سیاست‌گذاران و مجریان نیز باید متوجه اعمال و رفتار و کنش خود با جامعه پزشکی باشند. با این جامعه فرهیخته و وظیفه خطیر آن نمی‌توان کشتی گرفت و شوخی کرد. بعضی از شوخی‌ها و ندانم کاری‌ها با جامعه پزشکی جدی جدی سلامت مردم را دستخوش تغییر خواهد کرد.

وی ادامه داد: اعتقاد و اعتماد راسخ مردم به جراحان ایرانی ابدی نخواهد بود اگر مدیریت نکنیم. در حال حاضر در مخیله هیچ ایرانی وجود ندارد که برای عمل پیچیده قلب و تومور مغزی و اطفال در اروپا یا آمریکا خدمت بهتری می‌گیرم اما این همیشگی نخواهد بود و نیازمند حراست و حفاظت است. متأسفانه فعالیت عامدانه و غیرعامدانه در جهت تخریب جامعه پزشکی در جریان است. ایجاد دو قطبی جعلی با هدف رو در رو قرار دادن پزشک و مردم در کنار خلاف عرف عده معدودی از جامعه پرشکی منجر به ایجاد ذهنیت‌های نادرست شده است.

رئیس‌زاده خاطرنشان کرد: جایگاه پزشکان در کشور ما ریشه فرهنگی و تاریخی دارد و این جایگاه قابل خدشه‌دار شدن نخواهد بود. روند حرکات جهانی به سمت کمبود نیروی تخصص در افق ۲۰۳۰ دنیا است؛ در کشور ما شاید چالش اساسی پیش روی ما نباشد اما زمانی که در کشور توسعه یافته کمبود نیرو اتفاق می‌افتد، این جبران از کشورهای در حال توسعه صورت می‌گیرد. تأمین نیروی تخصصی در بازه هفت ساله عملی نیست؛ سیاست گذاران باید نسبت به سیاست‌های تثبیت و تشویقی و انگیزه ماندگاری توجه کنند؛ وگرنه سیاست افزایش ظرفیت راه به جایی نخواهد برد و تبدیل به کشت فراسرزمینی برای کشورهای دیگر خواهد کرد.

وی اضافه کرد: کاهش اقبال به رشته‌های علوم پزشکی در کشور ما و جهان و برخی کشورهای توسعه یافته قابل توجه است؛ برخی تخمین‌ها در سال ۲۰۳۰ حکایت از این دارد جهان با ۱۸ میلیون کمبود کادر درمان مواجه خواهد شد. در آمریکا کمبود بیش از ۳۰۰ هزار متخصص پزشکی وجود خواهد داشت. در این کشورها تمایل به رشته‌های پیچیده به طرز معناداری کاهش پیدا کرده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: چالش درون پزشکی ما ضعیف شدن اخلاق حرفه‌ای و اخلاق پزشکی است که نگرانی بسیار جدی است که اخلاق حرفه‌ای در هیاهوی نابسامانی‌های اقتصادی و مدیریتی خودش را نشان می‌دهد. وظیفه ما و انجمن‌های علمی این است که نسبت به تقویت اخلاق حرفه‌ای تاکید کنند ما در این زمینه سابقه تاریخی درخشان و اساتید بزرگ و الگو داریم.

وی با بیان اینکه در وضعیت نابسامانی در اقتصاد سلامت در رشته‌های مختلف پزشکی مواجه هستیم و این نابسامانی در عدالت بین رشته‌ای روز به روز تشدید می‌شود که باید مدیریت کنیم. تعارضات بین رشته‌ای در کشور ما به بدترین شکل مدیریت می‌شود. وزارت بهداشت کمیسیون تعیین حدود صلاحیت‌های حرفه‌ای را علیرغم قانون مجلس شورای اسلامی در سازمان نظام پزشکی تعطیل کرده است.

رئیس‌زاده افزود: اساتید اذعان دارند کیفیت آموزش در حوزه علوم پایه و رزیدنتی و تخصصی و فوق تخصصی به سمت مطلوب حرکت نمی‌کند. انگیزه دانشجویان و تمرکز برای یادگیری دچار روند منفی شده است. دخالت نابجا در حوزه سلامت امروز از هر زمان دیگری گسیخته شده و از دست متولی سلامت یعنی وزارت بهداشت خارج شده است. مداخلات غیر مجاز در جامعه پزشکی چالش جدی دیگری است. برخی از همکاران ما تکنسین پرور هستند از آن سو قانون ضعیف و غیر بازدارنده ورود سونامی گونه تکنسین‌ها را در امر مداخلات غیر مجاز تسهیل کرده است؛ ما دو سال است با تمام توان در مجلس به دنبال تغییر این قانون هستیم. ورود مداخلات غیر آکادمیک که به اسم طب سنتی رایج شده است و قوانین پوشش بیمه‌ای درست می‌کنند مورد تأیید جامعه پزشکی نیست و خطر جدی برای سلامت مردم است.

وی ادامه داد: بیش از پنج هزار سایت در حوزه زیبایی تبلیغ می‌کنند. قوانین بازدارنده برای برخورد وجود ندارد. تعرفه دستوری مالیات ندارد. وقتی تعرفه‌ها را با فرسنگ‌ها فاصله از قیمت واقعی تعیین می‌کنید یعنی مالیات را پیشاپیش گرفتید. بعد از آن همین تعرفه را وارد طرح پلکان و قاصدک می‌کنید و بعد مالیات اخذ می‌کنید و چند ماه بعد نیز پرداخت می‌کنید؛ این موضوع در هیچ صنف دیگری وجود ندارد و چالش اصلی حتماً متوجه سلامت مردم خواهد بود.

کد خبر 751468

دیگر خبرها

  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • بازرسی ۱۱هزار قرارداد شرکت رضایت خودروی طراوت‌نوین
  • مرکز پرستاری همپای سلامت در تهران را بشناسید
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران شیوع کرونا هستیم
  • پیگیر به‌کارگیری و استخدام نیروهای فعال دوران کرونا هستیم
  • مطالبات ۸۹۵ مالباخته «رضایت خودروی طراوت نوین» پرداخت شد
  • برخی افراد در قضیه شرکت‌های خودرو داد و بیداد راه انداخته‌اند
  • حسابرسی یک سوم قراردادهای «شرکت رضایت خودروی طراوت نوین»
  • واکنش نوری قزلجه به احتمال بازگشت طرح صیانت به صحن مجلس /کسی با تمامیت خواهی و زیاده‌طلبی نمی‌تواند در این دوره رییس مجلس شود
  • لزوم توجه سیاست‌گذاران به انگیزه ماندگاری پزشکان